Wat is uitlijnen?
Bij het uitlijnen wordt de positie van uw wielen onder de auto optimaal afgesteld. Dit is noodzakelijk om uw wagen een optimale wegligging te geven en waarbij de slijtage van uw banden tot het minimum wordt beperkt. Kroonband is een van de weinige specialisten die zowel voor als achter kunnen uitlijnen. Kroonband heeft hier dan ook de meest geavanceerde apparatuur voor.


Waarom is uitlijnen belangrijk?
Wanneer de uitlijning van de auto niet goed is, kan de auto naar links of recht trekken. Ook kan uw stuur scheef staan wanneer u rechtuit  rijdt. De meest belangrijke reden om uw auto uit te laten lijnen is de wegligging van uw auto zo optimaal mogelijk te maken .Verder voorkomt het het scheef afslijten van uw banden.


Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Zoals boven beschreven wordt bij uitlijnen de positie van de wielen optimaal afgesteld. Bij balanceren wordt het wiel, met daarop de band, trillingvrij gemaakt. (Verdere informatie: zie onder "Banden").
Uitlijnen heeft in eerste instantie niets met de banden van de auto te maken, het heeft echter wel zijn uitwerking op de banden. Bij een verkeerde uitlijning van een auto zullen de banden vaak scheef, en daarmee sneller, afslijten.

 

 

Uitlijnen bij Kroonband: Een must voor iedereen die zijn wagen optimaal wil laten rijden!

Contact     Route     Leveringsvoorwaarden